ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Minősítések

Az ICF minősítésekről

Az ICF minősítés jelzi, hogy a coach megfelel olyan specifikus követelményeknek, amelyek célja a coaching készségei fejlesztése és finomítása. Azt is mutatja, hogy a coach elkötelezett az ICF etikai elveinek betartása mellett.

A minősítés birtoklása rendkívül fontos a mai coaching ügyfelek számára. A 2022-es Globális Fogyasztói Tudatossági Tanulmány szerint a coaching ügyfelek 85%-a mondja, hogy fontos vagy nagyon fontos, hogy a coach rendelkezzen minősítéssel. Az ICF minősítés megszerzése azonnali hitelességet és megnövekedett láthatóságot biztosít a potenciális ügyfelek számára.

Az ICF háromféle minősítést kínál, amelyek a megszerzéséhez szükséges képzési és tapasztalati követelményeket határoz meg:

Associate Certified Coach (ACC) – 60 órányi coach specifikus képzés és 100 órányi coaching tapasztalat

Professional Certified Coach (PCC) – 125 órányi coach specifikus képzés és 500 órányi coaching tapasztalat

Master Certified Coach (MCC) – Meglévő PCC minősítés, 200 órányi coach specifikus képzés és 2500 órányi coaching tapasztalat

Advanced Certification in Team Coaching

2023 elején új team coaching minősítési program indult. Az ACTC program keretében a pályázóknak demonstrálni szükséges a tudásukat, képességüket és a team coachingban való jártasságukat.

A minősítés megszerzésének folyamata

Az ICF minősítések hitelességet és elismertséget biztosítanak a coachok számára. Mindhárom minősítés (ACC, PCC, MCC) megszerzéséhez ugyanaz az öt kulcskomponens szükséges:

1. Képzés

Coach specifikus képzés elvégzése, összhangban az ICF irányelveivel (coaching definíciója, Alapkompetenciák, Etikai Kódex). | Válassz ICF akkreditált coach képzést!

2. Coaching tapasztalat

A coacholt órák az első coach képzés megkezdésétől fogva számolhatók el.

3. Mentorcoaching

Növeld coaching képességeidet, összehangban az ICF Alapkompetenciáival! | Bővebben a mentorcoachingról és a szupervízióról

4. Teljesítményértékelés

Az ICF assessorai az ICF irányelvei mentén értékelik a coaching teljesítményedet, az ülések hanganyaga és leirata alapján.

5. Minősítési vizsga

Teljesítsd az online írásbeli vizsgát, mely az ICF coaching meghatározásának, az ICF Alapkompetenciáinak és Etikai Kódexének megértését és alkalmazási képességét teszteli. | Bővebben az új minősítési vizsgáról

MINŐSÍTÉSI VIZSGA

Minősítés megújítása