ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

VÁLASSZ ICF COACHOT!

Mára a cégek jelentős része, és a magánszemélyek is felismerték a coaching hasznosságát, a munkatársak és csapatok mentális jóllétének fontosságát. Az egyéni és csoportos/team coaching folyamatok szervezeti működésbe való beépítésével többek között a hatékonyság, a lojalitás és az együttműködés is erősödhet.

Vezetők, menedzserek, különféle szakemberek, sőt, egyre gyakrabban magánszemélyek is coach-hoz fordulnak karrierjük, üzleti- és magánéletük fejlesztése, vagy éppen összhangba kerülése érdekében. De mi is valójában a coaching?

A coaching az ügyféllel való partneri együttműködés, olyan gondolatébresztő és kreatív folyamat, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy a legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból egyaránt.

A coaching folyamat során olyan korábban kihasználatlan erőforrások aktivizálódnak, amelyek segítik a lehetőségek feltérképezését, a hatékonyságot, a vezetést. Amikor megkezded a közös munkát egy coach támogatásával, elindulsz a személyes és szakmai kiteljesedésed felé vezető úton. A coaching olyan személyre szabott szolgáltatás, amely elkülönül a terápiától, a tanácsadástól, a mentoringtól és a tréningtől egyaránt. 

Akik résztvevői lesznek egy coaching folyamatnak, megtapasztalhatják annak élményét, hogy:

  • másképp látják majd személyes kihívásaikat és lehetőségeiket,
  • megerősödik gondolkodásuk és döntéshozó képességük,
  • fejlődik személyes hatékonyságuk,
  • nő az önbizalmuk, és
  • közelebb kerülnek munkájuk és élet-szerepük beteljesítéséhez.

Tények a coachingról

A coaching befektetés önmagadba és a jövődbe. Egy olyan átalakulásnak a megtapasztalása, amely megerősít utadon. A coachoddal kialakuló kreatív, partneri együttműködésnek köszönhetően megtalálod a választ a legfontosabb üzleti, magánéleti dilemmáidra, sőt, még annál is többre.

A coaching folyamat gyakran felszabadítja a korábban kiaknázatlan erőforrásaidat. Úgy is leírhatnánk, mintha egy országúti kirándulásra indulnál egy támogató útitárs mellett. Te irányítod az autót és azt, hogy merre tart – ugyanúgy, ahogyan az életedet, a sorsodat, a döntéseidet és a jövődet is irányítod. Vezetés közben viszont a coachod kísér az úton, és segít téged a cél elérésében.

A coach arra fókuszál, hogy segítse az egyéneket vagy csoportokat tapasztalataik és képességeik alapján saját céljaik kitűzésében és elérésében. A coach a coaching folyamat szakértője, de az életedé Te vagy.

Coaching magánszemélyeknek és szervezeteknek

Akár szervezetként, akár magánszemélyként keresel coachot, figyelmedbe ajánljuk az ICF Magyar Tagozata coachainak listáját, ahol különféle tapasztalattal rendelkező, vagy akár szakterületre specializálódott coachok közül válogathatsz. 

Milyen előnyei vannak, ha ICF coachot választasz?

Az ICF coachok a legmagasabb szintű professzionális  minőséget képviselik. Világszerte több mint 50 000 aktív tagjával az ICF továbbra is vezető szerepet tölt be a coaching szolgáltatások piacán. Az ICF Etikai Kódexe iránymutatásokat és végrehajtható magatartási normákat teremt az ICF valamennyi tagja számára. 

A nemzetközi szakmai minősítéssel (ACC/PCC/MCC) rendelkező ICF coachok megfeleltek a szigorú oktatási követelményeknek, megfelelő coaching tapasztalattal rendelkeznek, és bizonyították, hogy alaposan ismerik a szakmai mércét meghatározó coaching kompetenciákat. A szakmai továbbképzéseknek köszönhetően folyamatosan fejlesztik tudásukat, tapasztalatukat, ezzel is garantálva a megfelelő minőségű szolgáltatást. Mindezeken túl szigorú etikai irányelveket követnek.

Hogyan találd meg a megfelelő coachot?

Fontos, hogy valóban jó szakembert találj. Ennek egyik kulcstényezője, hogy a kiválasztott coach megfelelően képzett legyen, és betartsa a szakmai etikai normákat. Fontos a szimpátia, a kémia is, hisz az együttműködés akkor lesz valóban sikeres és gyümölcsöző, ha bízol a coachodban, őszinte vagy vele és számodra is biztonságos környezetben, hatékonyan tudsz haladni a célod felé.

Az ICF által minősített coachok listáját megtalálod az ICF Magyar Tagozat oldalán.

MI a coaching?

Hogyan válasszak
coachot?