ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

MCC

Master Certified Coach – Mester Coach Minősítés

Minden olyan coach, aki MCC minősítésre jelentkezik, már PCC minősítéssel kell, hogy rendelkezzen.

MCC Level 3 út

A level 3 szintű programok olyan egyének számára nyitottak, akik rendelkeznek PCC minősítéssel, és programjukba beépítették a szükséges oktatási órákat és mentor coachingot az ICF MCC minősítés megszerzéséhez. Ha befejezted a Level 3 programot, a minősítési kérelmed részeként benyújtod az okleveledet, a coaching tapasztalatról az órákat és a rögzített coaching üléseket a teljesítményértékeléshez. Miután a kérelmi felülvizsgálati folyamat befejeződik, részt veszel az ICF minősítő vizsgán.

• Oktatási követelmények: MCC szinten 200 óra coach-specifikus képzés szükséges. Ez az oktatás egy vagy több ICF által akkreditált vagy nem akkreditált programon keresztül szerezhető meg.
  • Coaching napló – 2500 órányi coachingtapasztalat (2250 fizetett) demonstrációja legalább 35 ügyféllel az első coach specifikus képzés megkezdésétől számítva
  • Teljesítményértékelés (2 hangfelvétel és leirataik egy-egy coaching ülésről – 20 és 60 perc közötti időtartamban)
  • Az ICF Credentialing Exam teljesítése, kivéve, ha korábbi ACC-re vagy PCC-re jelentkezéskor azt teljesítette

ICF tagoknak: 675 USD nem
tagoknak: 825 USD

Amennyiben az írásbeli vizsga letételéhez, vagy a sikeres teljesítményértékeléshez többszöri próbálkozásra van szükség, plusz költségre lehet számítani. Becsült elbírálási idő: 18 hét

MCC Portfólió út

• Összesen 200 óra coach-specifikus képzés –Ez az oktatás egy vagy több ICF által akkreditált vagy nem akkreditált programon keresztül szerezhető meg.
  • 10 óra mentorcoaching (nem lehet ugyanaz, mint a korábbi ACC vagy PCC minősítésre beadott; minimum 3 hónapon keresztül zajlott, 3 óra kötelezően egyéni mentorcoaching)
  • az ICF Credentialing Exam teljesítése, kivéve, ha korábbi ACC-re vagy PCC-re jelentkezéskor teljesítette

ICF tagoknak: 675 USD
nem tagoknak: 825 USD

Becsült elbírálási idő: 18 hét

Megújítás

Az MCC minősítés 3 év után megújítandó.

Jelenleg a megújításhoz 40 CCEU pontot kell teljesíteni (ebből 24 CCEU pont Core Competencies kell legyen és min. 3 etikai vonatkozású).

ICF tagoknak: 175 USD
nem tagoknak: 275 USD

További részleteket az MCC minősítésről az ICF Global, angol nyelvű oldalán itt találsz.